Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (08/02/2022), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) σε συνδιοργάνωση με την Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές διαδικτυακές εκδηλώσεις με θέμα:

«Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για την ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, να ενημερωθούν για τους κινδύνους και να αναλυθούν τυχόν επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές. Επίσης, θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές που θα προσφέρουν στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και με σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο και ασφαλέστερο χώρο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης.

Οι τρεις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν απευθύνονται ξεχωριστά σε σχολικές μονάδες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Οι σχολικές μονάδες που προτίθενται να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/Z3ro8Sbtc97TiPNJ8 μέχρι τις 10/02/2022, αναφέροντας των αριθμό των τμημάτων μου θέλουν να συμμετάσχουν.

Ο εκπαιδευτικός που θα αναλάβει τη συμμετοχή του κάθε τμήματος, θα συνδεθεί στο Webex και θα προβάλει την παρουσίαση σε όλο το τμήμα (π.χ. μέσω βιντεοπροβολέα ή οθόνης).

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την ημέρα, την ώρα και  τον σύνδεσμο διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική.