2023_03_07_Photo_katsianidi.jpg 

Ο Θεόφιλος Κατσιανίδης υπηρετεί ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70 (Δασκάλων) της 1ης θέσης Συμβούλων Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Φλώρινας.

 

Είναι πτυχιούχος  της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (1987), πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης - Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας (Εξομοίωση) (1999), Πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας – Παράρτημα Γρεβενών – Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία (2012), Μεταπτυχιακός Τίτλος Ειδίκευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2018).

 

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα σε Επίπεδο C2 (Certificate of Proficiency in English – Michigan University) και την Γερμανική γλώσσα σε Επίπεδο C1 (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας).

 

Δίδαξε σε δημοτικά σχολεία αρμοδιότητας των ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, Καστοριάς και Γρεβενών.

  

Από το 2000 έως το 2005, αποσπάστηκε στην Ο.Δ. της Γερμανίας και υπηρέτησε, για το παραπάνω διάστημα, στο Γραφείο του Συντονιστή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης.

 

Από το 2006 έως το 2011 υπηρέτησε στη θέση του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Π.Ε. Γρεβενών και από το 2011 έως και την τοποθέτησή του, στη θέση Συμβούλου Εκπ/σης (2023), διετέλεσε Διευθυντής σχολικών μονάδων της Π.Ε. Γρεβενών.

 

Συμμετείχε με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ KA1 και KA2.

 

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την πράξη της διδασκαλίας, τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.