Η Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αρμενοχωρίου Φλώρινας, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κ. Άννας Κορμά, υλοποίησε τη χρονιά που μας πέρασε (2021-2022) το  περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA, που στοχεύει στην ενημέρωση και δραστηριοποίηση παιδιών ηλικίας 5-12 ετών για το βιώσιμο θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας και το περιβάλλον γενικότερα, μέσω της εθελοντικής καθοδήγησης των εκπαιδευτικών τους.

Το Δημοτικό Σχολείο Αρμενοχωρίου Φλώρινας πραγματοποίησε πέρυσι τις περισσότερες δράσεις του προγράμματος της Παιδικής HELMEPA στη Δυτική Μακεδονία και διακρίθηκε για τα έργα του. Για τον λόγο αυτόν προσκλήθηκαν η εκπαιδευτικός, κ. Άννα Κορμά, η μαθήτρια Έλενα Πέτρου, ως εκπρόσωπος όλων των μαθητών της τάξης, η κ. Νιτσοπούλου Φανή, ως γονέας και συνοδός και η κ. Θεοδώρα Βάσιου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στην 29η Ετήσια Συνάντηση Αντιπροσώπων Παιδικής HELMEPA, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2023.

Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος παιδιά ως εκπρόσωποι όλων των Περιφερειών της Ελλάδας. Τα παιδιά μετέφεραν περιβαλλοντικά μηνύματα, την εμπειρία τους, πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. 

Συγχαίρουμε την εκπαιδευτικό, κ. Άννα Κορμά, και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αρμενοχωρίου Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνο Λάζου, για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων και τη διάκριση του Σχολείου τους στο  Πανελλήνιο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Σωτήριο Βόσδου, για την υποστήριξή του και την παραχώρηση αναμνηστικών δώρων με τη σφραγίδα του πολιτισμού της Φλώρινας για ανταλλαγή μεταξύ των παιδιών όλων των Περιφερειών της χώρας. Η δική μας Αντιπροσωπεία, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μετέφερε σε μαθητές όλης της Ελλάδας το ηχηρό μήνυμα της Φλωρινιώτικης Μαθητικής συμμετοχής στο πολύ ενδιαφέρον περιβαλλοντικό πρόγραμμα της  Παιδικής HELMEPA.

 

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας,

Θεοδώρα Βάσιου

2023 03 23 1 1 

 

2023 03 23 1 2

 

2023 03 23 1 3

2023 03 23 1 4

2023 03 23 1 5

2023 03 23 1 6