Tο Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 09:30 - 14:30 (ΕΕΤ) θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο ΙΙ), οδός 3ης Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης, η ημερίδα «Μετανάστευση και εκπαίδευση: Πολιτικές και πρακτικές σε μια περίοδο αστάθειας» σε υβριδική μορφή (δυνατότητα παρακολούθησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά).
Η ημερίδα διοργανώνεται με τη συνεργασία τεσσάρων πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έδρα UNESCO και Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης), το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Εργαστήριο Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Πατρών, την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την Έδρα UNESCO του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται σε πολλαπλά πεδία εφαρμογής της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης, όπως οργανισμούς, εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κρατική και τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο στόχος της ημερίδας είναι να ρίξει φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ιθύνοντες στα σύγχρονα πλουραλιστικά περιβάλλοντα και να εντοπίσει προοπτικές για τη δημιουργία πιο περιεκτικών και αποτελεσματικών πολιτικών και πρακτικών για μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς η οποία ενδυναμώνει τους μαθητές.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους συμμετέχοντες παρευρεθούν με φυσική παρουσία και εγγραφούν.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα, τον σύνδεσμο εγγραφής για την παρακολούθησή της  (παρακολούθηση τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως), καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα ( το οποίο σας επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα) θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.unic.ac.cy/event/metanasteysi-kai-ekpaideysi-politikes-kai-praktikes-se-mia-periodo-astatheias/

Η ημερίδα θα μεταδίδεται και ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Πρόγραμμα Ημερίδας